Program:
Luni - Vineri
9am - 9pm
Sâmbătă:
9am - 3pm
Duminică:
închis
0740 765 262
0376 509 458
Am o urgență
Prin acest articol, care este explicat în cuvinte accesibile, vrem să împărtășim cu tine aceste informații esențiale despre smalțul dinților. Spor la citit!
Structura unui dinte dinspre interior spre exterior este alcătuită din: pulpă dentară, dentină, cement și smalț.
Smalțul este cea mai tare şi mineralizată substanţă din corp.
Acesta este alcătuit din 96% minerale, însă contine extrem de puțină apă, adică 2%.
Nu conține vase de sânge sau nervi, motiv pentru care lezarea smalțului este nedureroasă, însă organismul nu îl poate vindeca.
Smalţul dinților este o ”barieră protectoare” împotriva durerii provocate de temperatura caldă sau rece.
El protejează dinţii de uzura zilnică provocată de mușcături, mestecatul alimentelor sau scrâșnit.
Smalțul se slăbește când echilibrul dintre procesele de mineralizare și cele de demineralizare este distrus. Atunci dintele ajunge să fie afectat, smalțul se deteriorează, iar țesutul intern, dentina, ajunge să fie descoperit.
Problemele cu smalțul pot apărea în perioada pre-eruptivă sau după ce dintele a apărut pe arcadă.
Modificările pre-eruptive apar datorită eredității sau malnutriției mamei în timpul sarcinii.
Modificările post-eruptive apar odată cu trecerea timpului și pot fi următoarele: abraziune, uzură dentară sau eroziune.
Dacă respecți controalele periodice la medicul stomatolog, nu mai trebuie reparate daunele serioase produse de uzura smalțului dentar.
Medicii specialiști de la Dentalcare Sîrbu te pot informa despre produsele adecvate de igienă orală, dar și cum să faci un periaj complet.
De foarte multe ori eroziunea smalţului se datorează dietei nesănătoase. Dacă aveţi o dietă echilibrată, nu trebuie să vă faceţi griji. Dacă în schimb consumaţi sucuri zilnic, acestea pot afecta destul de grav smalţul dinților.
Ce e bine să evitați mai exact:
Netratarea la timp a problemelor legate de această minunată substanță, numită smalț dentar, poate duce la pierderea dinţilor.
Nimic nu poate înlocui smalţul dinților așa că fii blând cu acesta și evită, în primul rând, alimentele din categoria ”Așa nu”.
Dacă eroziunea smalţului cauzează sensibilitate și ai nevoie de îmbunătățiri la nivelul gurii, îți stăm la dispoziție la următoarele numere de telefon, dar și pe paginile social media.
Dentalcare Sîrbu – Zâmbetul este important, dar sănătatea este pe primul loc!