Program:
Luni - Vineri
9am - 9pm
Sâmbătă:
9am - 3pm
Duminică:
închis
0740 765 262
0376 509 458
Am o urgență
Mulți pacienți vin la clinica noastră stomatologică din cauza pigmentării dinților. A menține o culoare de alb imaculat este destul de complicat, din acest motiv vom prezenta alimentele și obiceiurile care produc petele de pe dinți și moduri în care putem evita apariția acestora.
Alimentele produc colorațiile dentare?
Nu realizăm de fiecare dată când bem o ceașcă de cafea, ceai, suc acidulat sau dacă consumăm fructe puternic colorate că o parte din pigmenții acestora se vor transpune pe dinții noștri. Fără un periaj corect și o igienă completă a danturii, dinții noștri vor căpăta o culoare nedorită. Cu cât smalțul este mai deteriorat, cu atât riscul de îngălbenire al dinților este mai mare. Aceasta apare ca urmare a unei aderențe mai crescute a cromoforilor la smalțul dentar.
Unele alimente vor cauza o colorare mai rapidă a danturii decât altele. Recomandarea noastră este să limitați consumul acestora și să vă spălați pe dinți după consum. Care sunt acestea?
Temperatura este un factor al petelor de pe dinți?
Un alt factor important care contribuie la formarea petelor dentare este temperatura alimentelor și a băuturilor. Atunci când consumăm alimente extrem de fierbinți, reci sau când facem o tranziție rapidă între acestea riscăm să producem fisuri la nivelul smalțului dentar. Fisurile nu doar că grăbesc îngălbenirea dinților, dar favorizează și apariția sensibilității dentare și a cariilor.
Ce obiceiuri determică colorațile dentare?
De asemenea vârsta, medicamentele și genetica influențează nuanța pe care o au dinții dumneavoastră.
Pacienților care se confruntă cu asemenea probleme le recomandăm o ședință de profilaxie (detartraj, airsoft, periaj), sau în funcție de caz fațete dentare care le va rezolva problema. De asemenea punem mare preț pe o igienă corectă a dinților ce va preveni formarea petelor.