Program:
Luni - Vineri
9am - 9pm
Sâmbătă:
9am - 3pm
Duminică:
închis
0740 765 262
0376 509 458
Am o urgență
De multe ori suntem întrebați de pacienți ce tip de periuță de dinți recomandăm: electrică sau manuală?
Adevărul este că, tipul periuței de dinți nu joacă un rol atât de important, precum respecarea celor două spălări pe zi, minimum a câte 2 minute. Indiferent de periuța pe care folosești, trebuie să ții cont de curățarea propriu-zisă a danturii în fiecare zi.
Pentru a lua o decizie mai ușor, am pregătit o listă de puncte tari și slabe.
Avantajele unei periuțe manuale:
Dezavantajele unei periuțe manuale:
Periuța electrică
Periuțele electrice au devenit din ce în ce mai populare, datorită nivelului scăzrut de efort, dar și prin faptul că prezintă unele funcții bonus. O periuță electrică de cele mai multe ori posedă un cronometru, senzori ce determină presiunea, lumini.
Totuși, majoritatea medicilor recomandă utilizarea unei periuțe electrice pentru pacienții cu aparate ortodontice fixe, cu tratamente protetice complexe, cu implanturi dentare, cu incapabilitatea de a-și efectua corect periajul manual, cu dizabilități.
Avantajele periuței electrice:
Dezavantajele periuței electrice:
Concluzie: indiferent de tipul periuței pe care îl alegi, asigură-te că ai o tehnică bună de utilizare a acesteia. De asemenea, nu uita să schimbi periuța sau capul periuței electrice la 3 luni de utilizare. Lungimea, dar și textura periilor nu reușește să facă față eliminării complete de placă bacteriană în timp. Nu uita să folosești și ața dentară sau dușul bucal după periaj, pentru a te asigura că suprafața dinților este bine curățată.
Urmărește-ne și pe social media: Facebook, Instagram, respectiv LinkedIn, pentru multe informații utile din domeniul stomatologiei.