Program:
Luni - Vineri
9am - 9pm
Sâmbătă:
9am - 3pm
Duminică:
închis
0740 765 262
0376 509 458
Am o urgență
Suntem siguri că ai petrecut de multe ori minute în șir în fața rafturilor din magazin în căutarea pastei de dinți ce ți se potrivește. Pe piață există o multitudine largă de variante, iar decizia este destul de dificilă. Cu toate acestea, e extrem de important să alegem corect pasta de dinți, căci o utilizăm de cel puțin 2 ori pe zi, fiind o componentă primordială în igiena noastră orală. Dental Care Sîrbu îți oferă niște sfaturi prețioase pe care să le urmezi atunci când nu știi ce să alegi.
Pasta de dinți e împărțită în câteva categorii, ține cont de problemele și dorințele pe care le ai atunci când dorești să achiziționezi una. Iată cele mai importante clasificări:
1.Pasta de dinți pentru albire
În ciuda numelui foarte sugestiv, pasta de dinți nu poate să albească nuanța dinților peste cea pe care o avem. Pasta de dinți pentru albire îndepărtează petele de pe dinți datorită substanțelor abrazive și chimice conținute. Nu utiliza acest tip de pastă dacă te confrunți cu dinți sensibili, căci îți poți afecta gingiile, în special atunci când îți periezi dinții agresiv.
2.Pasta de dinți antitartru
Tartrul sau "piatra" de pe dinți este un depozit organo-mineral de culoare galben-brună ce se formează din cauza unei igiene precare. Tartrul nu poate fi îndepărtat prin igienizarea dinților, ci trebuie curățat regulat, de către medicul stomatolog printr-un detartraj profesionist. Astfel, pasta de dinți antitartru nu îndepărtează tartrul, ci previne sau încetinește cristalizarea plăcii bacteriene.
Atunci când achiziționezi o pastă de dinți asigură-te că conține aceste ingrediente:
Totuși apelează periodic la o ședință de detartraj profesionist, pentru că tartrul poate afecta gingiile, dar și țesuturile de susținere ale dintelui.
3.Pasta de dinți pentru copii.
Este ușor de identificat datorită ambalajului atractiv, dar și aromelor ce vin să creeze copiilor dorința de a se spăla pe dinți. Dental Care Sîrbu recomandă să achiziționați pasta de dinți cu un conținut cât mai mic de flor, căci acesta poate fi toxică pentru copii, atunci când este ingerat în cantități mari.
4. Pasta de dinți pentru dinți sensibili.
Acest tip de pastă conține ingrediente care desensibilizează dantura, precum arginina, hidroxiapatita, extracte naturale din plante etc. Atunci când există o sensibilitate dentară se recomandă consult stomatologic. Medicul poate depista cauzele și poate aplica un desensibilizant local sau vă poate indica pasta, apa de gură, irigatorul și periuța potrivită pentru dumneavoastră și astfel problema să dispară.
5. Pasta de dinți fără flor
Fluorul din pasta de dinti este, în mod normal, considerat sigur și fără riscuri semnificative. Totuși, trebuie sa fim conștienți de aportul total de fluor din apa și mancarea pe care o consumăm. Prea mult fluor poate duce la fluoroza dentara, ce se manifestă în special la copii prin modificarea culorii dintelui, sau apariția unor pete pe acesta. Există și riscul de otrăvire cu flor, deși aceste cazuri sunt mai rare.
Totuși trebuie să știm că pentru îndepărtarea plăcii bacteriene și reducerea riscului de carii, fluorul este esențial.
6. Pasta de dinți cu flor
Beneficiile fluorului sunt indiscutabile, această substanță ajută la reducerea procesului de demineralizare. Astfel spus, în cazul în care o zonă demineralizată nu s-a transformat în carie, florul ajută la remineralizarea ei. În ceea ce privește protecția dinților de carii pastele fără fluor nu ne pot ajuta în mod deosebit.
Acest tip de pastă nu poate trata bolile de gingii deja apărute, însă poate preveni formarea de placă bacteriană, ce răspunde de multe din bolile parodontale.
Nici pasta de dinți pentru respirație proaspătă nu tratează halena. Pe de altă parte, ingredientele din acest tip de pastă reușesc să se lupte foarte eficient cu microbii și bateriile din cavitatea bucală, oferind senzația de prospețime.
În concluzie, Dental Care Sîrbu îți amintește că nu pasta de dinți îndepărtează placa bacteriană, ci acțiunea mecanică a periilor periuței și a aței dentare.
Programează o consultație aici pentru ca noi să îți recomandăm un tip de pastă de dinți corespunzător cerințelor/problemelor dvs.