Program:
Luni - Vineri
9am - 9pm
Sâmbătă:
9am - 3pm
Duminică:
închis
0740 765 262
0376 509 458
Am o urgență
La întrebarea: “Care este rutina dumneavoastră de îngrijire a dinților? ” mulți dintre pacienții care ne calcă pragul afirmă că folosesc zilnic doar pasta și periuța de dinți. Este adevărat că apa de gură la fel ca și ața dentară nu pot înlocui periajul regulat. Totuși, periuța de dinți nu reușește să curețe în profunzime zonele mai greu accesibile, cum ar fi cele interdentare. Iar aici intervine apa de gură.
Istoria apei de gură:
Spre surprinderea multora utilizarea apei de gură reprezintă un obicei antic. Încă din anii 2700 înainte de Hristos, egiptenii, grecii, romanii utilizau diferite preparate pentru a îndepărta respirația neplăcută. Cu toate acestea, multe din ingredientele apei de gură, cum ar fi: miere, flori, fructe smirnă, creeau pe termen lung multe efecte negative.
În secolul al XVII-lea un om de știință a descoperit că placa dentară este alcătuită din organisme vii, astfel apa de gură a început să conțină alcool sau oțet pentru uciderea lor.
În 1800, un profesor de origine germană a revoluționat piața produselor de igienă dentară, dovedind eficiența clorhexidinei în eliminarea plăcii dentare. Acesta este momentul în care apa de gură devine disponibilă drept un produs de îngrijire al dinților la scară largă. Până la ora actuală, clorhexidina rămâne cea mai eficientă substanţă disponibilă pentru prevenirea și îndepărtarea plăcii bacteriene.
Tipuri
Apa de gură poate fi de 2 tipuri: cosmetică sau terapeutică
ce vin să lupte contra unor afecțiuni precum gingivita, placa dentară sau deteriorarea dinților.
Beneficii:
Prin acțiunea sa , apa de gură va distruge aproximativ toate bacteriile care formează placa bacteriană și va preveni formarea acesteia, reducând, totodată, riscul apariției cariilor dentare și a bolilor paradontale. Un alt beneficiu al apei de gură este faptul că diminuează disconfortul cauzat de afte sau ulcerații superficiale.
Cum se utilizează:
În general, se folosește zilnic după periajul dinților, clădind bine timp de 30 de secunde gura. Nu fuma, consuma alimente după ce ai utilizat apa de gură, doar așa te vei bucura din plin de efectele acestea.
Totuși, este bine să citește cu atenție de pe ambalaj modul de utilizare sau să urmezi sfatul stomatologului tău. Apa de gură nu trebuie înghițită niciodată!
Contraindicații:
Există și categorii de persoane cărora nu le este recomandată utilizarea apei de gură terapeutică ca de exemplu:
Atenție, apa de gură indicată de medicul stomatolog cu rol terapeutic trebuie utilizată după cum recomandă dentistul, altfel pot surveni uneleefecte adverse.
De reținut:
Vizitează-ne și pe paginile de social media, pentru alte informații utile despre igiena dentară.