Program:
Luni - Vineri
9am - 9pm
Sâmbătă:
9am - 3pm
Duminică:
închis
0740 765 262
0376 509 458
Am o urgență
Candidoza bucală este o infecție determinată de ciuperca numită Candida Albicans. Aceasta se dezvoltă la nivelul gurii, limbii și gâtului.
Candidoza bucală nu este considerată o afecțiune gravă.
În orice organism sănătos, sistemul imunitar funcționează pentru a respinge organismele nocive (ciupercile, bacteriile sau virușii), menținând un echilibru între microbii răi și buni. Dacă sistemul imunitar scade, microbii se înmulțesc. Modul de transmitere este diferit în funcție de vârstă. Astfel că la adulți se poate transmite prin folosirea la comun a obiectelor de igienă orală (periuța de dinți) sau a tacâmurilor (linguri etc). La nou-născuți candidoza bucală apare dacă mama suferă de candidoză genitală la naștere. Aceeași ciupercă (Candida Albicans) se regăsește și în flora vaginală și poate provoca candidoza genitală.
DentalCare Sîrbu vă recomandă să consultați un medic specialist în medicină internă în caz de candidoză bucală. În acest caz, verificați și protezele dentare; asigurați-vă că acestea sunt curate și nu provoacă iritații.
Adresați-vă medicului dentist pentru a afla modalitatea optimă de curățare a acestora.
Nu este de neglijat nici efectul tratamentelor alternative care pot grăbi vindecarea candidozei bucale.
Usturoiul – ajută în lupta împotriva organismelor dăunătoare. Îl puteți consuma crud sau sub formă de capsule. Pentru modul de administrare, adresați-vă unui farmacist.
Ceaiurile de plante medicinale – ceaiurile de cuișoare, gălbenele, mușețel sau scorțișoară au efect calmant în senzațiile de durere. Se pot ingera sau folosi pentru clătirea cavității bucale.
Bicarbonatul de sodiu – se consumă câte o linguriță, la 2 ore după fiecare masă principală. Timp de 3 ore nu se mai consumă nimic.
Echipa DentalCare Sîrbu vă sfătuiește să luați în considerare atât sfaturile unui medic specialist, cât și tratamentele naturiste, care pot grăbi vindecarea acestei afecțiuni.